Sevärda trädgårdar när och fjärran.

fredag 14 december 2012

Veckans trädgård - privat trädgård, England


Landskapet är som hämtat från ett avsnitt av Morden i Midsomer. Huset har anor från 1400-talet och trädgården är en romantisk dröm. Välkommen till en av grevskapet Kents många trädgårdspärlor.


I direkt anslutning till huset finns en stenlagd yta, oregelbundet uppbruten av planteringsöar med både buskar och perenner. Ett gammalt solur omgärdas av krukodlade buxbomplantor.


Inte bara betongplattor pryder golvet i detta trädgårdsrum utan också vackert marktegel. En snirklig trädgårdssoffa med en rosablommande klätterros som fond förstärker platsens romantiska prägel.


Växtmaterialet i trädgården domineras av gamla välkända perenner, rosor och formklippta buskar. Nävor växer på många håll i rabatterna.


Andra mormorsväxter bland perennerna i trädgården är dagliljor, prästkragar, silveriris och perovskia.


När de nuvarande ägarna tog över 1988 hade trädgården härjats av en våldsam storm. Av denna syns idag inte ett spår. Den en gång helt ödelagda trädgården bjuder nu på många spännande trädgårdsrum.


Inte bara blommor ger färg åt trädgården. Japansk lönn och prydnadsgräs utgör färgglada utropstecken runt dammen där vita näckrosor blommar.


Ett av trädgårdens skönaste rum har en avslappnande ängskänsla och är en omtyckt plats för eftermiddagsteet i den gamla trädgårdsmöbeln. Som oftast är det enkla det vackra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar